Dnevne mudrosti

Dnevne mudrosti: Metod ljubavi

Kada se osjetite uznemireni, namuceni, nesretni, pokusajte da se tome oduprete. Umjesto da se grizete u sebi ili da idete svuda i zabrinjavate druge, ostanite mirni i pocnite sa nekoliko dubokih uzdaha. Zatim izgovorite neku rijec s ljubavlju, napravite neki pokret s ljubavlju, posaljite misao s ljubavlju… Zakljucit cete da je sve sto je vrilo… read more »

Dnevne mudrosti: Patnja je upozorenje

Priroda je smjestila u nas bica ( bitnosti) koja bdiju nad nama i kada pocinjemo bilo sto da unistavamo u sebi, u svom fizickom tijelu, svom srcu, svom razumu, pocinju da nas bodu, da nas grizu da bi nam rekla: „Hajde, vrati se na pravi put!“ Da, to je patnja. Patnja dolazi da bi nam… read more »

Dnevne mudrosti – mudrosti kineskog naroda

Kineska mudrost se odlikuje posebnim pogledom na svijet i mjestom covjeka u njemu. Iako su ove rijeci bile napisane prije vise tisuća godina, one i dalje mogu pomoci u zivotu svakome od nas. 1. Iskusenje da se predate uvijek je najjace, neposredno prije pobjede. 2. Cilj zivota je umrijeti mlad, ali što je kasnije moguce…. read more »

Dnevne mudrosti 15:05

Covjek je istodobno opterecen i blagoslovljen velikom odgovornoscu slobodne volje – slobodom izbora. Nasa je budućnost u velikoj mjeri odredjena nasim danasnjim izborima. Na okolnosti ne mozemo uvijek utjecati, ali mozemo izabrati i izabiremo svoj odgovor na ono sto se dogodi. Preuzevsi svoje pravo izbora, stjecemo hrabrost nesputano zivjeti u ovom svijetu.

Dnevne mudrosti 14:05

Najvece postignuce je da budete ono sto jeste u svijetu koji konstantno pokusava od vas napraviti ono sto niste.

Sidebar