Astrologija

Polja ili kuce horoskopa – sesta kuca

Sesta kuca  predstavlja sve ono sto okolnosti namecu kao uvjetovanost, obavezu. Princip uzroka i posljedice, nagrade i kazne, rada i zarade, zdravlja i bolesti, dobra i zla. Na subjektivnom planu manifestira se kao prihvacanje vlastitih ogranicenja, preuzimanje odgovornosti za svoj zivot, briga za svoju okolinu, razvijanje vrlina marljivosti, urednosti, poslusnosti, usluznosti. Na objektivnom planu to… read more »

Polja ili kuce horoskopa – peta kuca

Peta kuca  predstavlja sve ono sto ima simbol osobnog identiteta i na taj način multiplicira znacaj, povećava vrijednost i posredno produzava trajanje osobnog uticaja na okolinu. Sve ono što osoba stvara kroz igru, zabavu, ljubav i strast, s cime se poistovjecuje i u cemu vidi svoj odraz. Sve ono cime se ponosi i što stoga… read more »

Polja ili kuce horoskopa – cetvrta kuca

Cetvrta kuca simbolicki predstavlja sve ono sto je izvan bilo kakvog nadzora osobe, ono cemu se neizbjezno mora prilagoditi, na sto ne moze aktivno, prema van, djelovati, vec moce samo pasivno, unutar sebe, emocionalno reagirati. Na subjektivnom planu predstavlja najranija emocionalna iskustva, nesvjesne, potisnute sadrzaje psihe, psiholoske temelje, osobnu povijest. Na objektivnom planu simbolizira osobnu… read more »

Polja ili kuce horoskopa – treca kuca

Treca kuca simbolicki predstavlja sve ono sto je povezano sa razmjenom materijalnih i kulturnih dobara, te informacija (ili dezinformacija) sa okolinom. Na subjektivnom planu pokazatelj je nacina funkcioniranja uma, logosa, sposobnosti promisljanja, sticanja i prenosenja znanja, komuniciranja. Objektivno se manifestira kroz povezanost i uskladjenost sa neposrednom okolinom. Ukazuje na okolnosti u djetinjstvu, osobito pri sticanju… read more »

Polja ili kuce horoskopa – druga kuca

Druga kuca simbolicki predstavlja sve ono sto je povezano sa zadovoljavanjem instikta prema sirenju djelokruga svoje moci, materijalnoj sigurnosti i ekspanziji, odnosno stavljanju okoline pod kontrolu. Subjektivmno simbolizira sposobnosti i vjestine, samopouzdanje, sigurnost u vlastite vrijednosti, te u kolikoj se mjeri oni mogu zamijeniti za ono sto predstavlja njihov materijalni, objektivni ekvivalent – novac. Znacenje… read more »

Sidebar